2 marca 2016

Zachód słońca na Goa

Aby nasz mózg pracował prawidłowo, potrzebuje odpowiedniego pożywienia. Głównym źródłem energii dla komórek mózgu jest glukoza. Jeżeli nasza dieta będzie uboga w węglowodany, zaczniemy odczuwać senność, problemy z koncentracją i osłabienie. Dlatego, gdy zależy nam na sprawnym i bystrym umyśle, powinniśmy pamiętać o stałym dostarczaniu węglowodanów złożonych, które będą stale odżywiały nasze komórki. Trawa cytrynowa zwana palczatką, uważana jest za cudowny środek zwiększający możliwości umysłowe oraz poprawiający pamięć. Składnik ten zawiera koktajl na bystry umysł, który przedstawiam.


Składniki
1 mango
1 limonka
1 pęczek trawy cytrynowej
12 listków mięty
1/2 szklanki wody

Przygotowanie
Limonkę i trawę cytrynową wyciskamy w wyciskarce do soków lub w sokowirówce. Mango miksujemy z miętą. Dodajemy wodę i mieszamy.

Przepis opracowała Katarzyna Błażejewska, materiały z książki "Koktajle dla zdrowia i urody".
fot: http://www.poezja-smaku.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz